hírek,

Jövő hétvégén rendezik a Puskás Suzuki Kupát

csütörtök, május 05, 2016 CsZsuzsi 0 Comments

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kilencedik alkalommal rendezi meg jövő péntektől a Puskás Suzuki Kupa nemzetközi tornát az U17-es korosztály részére: a megszokott szereplők mellett újként a belga KRC Genk is pályára lép.

   

A házigazda Puskás Akadémia és a Genk mellett a címvédő Budapest Honvéd, a spanyol Real Madrid, a görög Panathinaikosz és a román Hagi Akadémia lép pályára május 13. és 16. között.
   
Takács Mihály a Puskás Akadémia főigazgatója az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, idén is Puskás Ferenc szellemiségét követik, aki mindig azt mondta: "tanítsátok meg futballozni a gyerekeket".
   
Tóth Balázs, az akadémia nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, hogy az egyik csoportban a Puskás, a Genk és a Panathinaikosz szerepel, a másikban a Real Madrid, a Budapest Honvéd és a Hagi Akadémia. Az első három napon minden együttes játszik mindegyik csoportellenfelével, majd hétfőn a Pancho Arénában lesznek a helyosztók a csoporthelyezések alapján.
   
A sajtótájékoztatón a Lengyelországból jelentkező Gyurcsó Ádám és a Videoton labdarúgója, Szolnoki Roland is hangsúlyozta, hogy jó emlékekkel gondolnak vissza a 2008-as, elsőPuskás Suzuki Kupára, még akkor is, ha a döntőben a Real Madrid ellen veszítettek.
   
A Puskás Akadémia U17-es csapatát képviselő Papp Kristóf és Bévárdi Zsombor kijelentette: jó hangulatban készülnek a tornára és szeretnék végre elhódítani a kupát, amelyet az első nyolc alkalommal nem sikerült.
   
A csoportmérkőzéseket a puskassuzukicup.net oldalon a Puskás Akadémia televíziója élőben közvetíti. A bronzmérkőzést és a döntőt az M4 Sport élőben sugározza.

0 megjegyzés: